Torrevieja asunnot

Torrevieja – aurinkoinen lomakohde Välimeren rannalla

Torrevieja – tietoutta

Kaunis Torreviejan kaupunki on aurinkoinen rantalomakohde Espanjan rannikolla. Noin 100 000 asukkaan entinen kalastajakylä sijaitsee Costa Blancalla, alle tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä.

Kaupunki tunnetaan ympärivuotisesta auringosta (vuodessa yli 320 aurinkoista päivää) ja pitkistä valkoisista hiekkarannoista. Upeiden rantojen ja edullisen hintatason Torrevieja on suosittu etelän lomakohde, jossa voi nauttia auringosta, merestä, hyvästä ruoasta ja rauhallisesta tunnelmasta. Kaupunki tarjoaa myös paljon nähtävyyksiä ja erilaisia aktiviteetteja.

Torrevieja sopii erinomaisesti kaikenikäisille rantalomailijoille ja erityisen hyvin kaupunki sopii lapsiperheille. Myös eläkeläiset viihtyvät Torreviejan lämmössä ja terveyttä edistävässä ilmastossa.

Torrevieja on yksi Espanjan nopeimmin kasvavista lomakohteista ja espanjalaisten lisäksi kaupungissa asuu paljon länsi- ja pohjoiseurooppalaista väestöä. Kaupunki on houkutellut myös tuhansia suomalaisia asumaan kaupungissa joko osan vuotta tai vakituisesti.

Leuto ja terveyttä edistävä ilmasto

Torreviejalla aurinko paistaa yli 320 päivää vuodessa ja ilmasto on miellyttävän leuto ja tasaisempi kuin esimerkiksi kuuluisalla Espanjan Aurinkorannikolla. Lämpötilat vaihtelevat kesän helteistä leutoihin talvipäiviin ja usein lämpötila nousee talvellakin yli 15 asteen. Kesät eivät ole liian kuumia eivätkä talvet liian kylmiä – keskimääräinen lämpötila on noin 20 astetta.

Ainutlaatuisen alueen ilmastosta tekevät Torreviejassa sijaitsevat Espanjan suurimmat suolajärvet, joiden luoma mikroilmasto on ihanteellinen esimerkiksi erilaisista ihosairauksista, hengityselinoireista, ihosairauksista tai nivelvaivoista kärsiville. Maailman terveysjärjestö WHO on nimennyt Torreviejan ja sen lähialueet yhdeksi Euroopan terveellisimmistä ilmastoalueista.

Majoitus Torreviejassa

Omatoimimatkailijoille, lapsiperheille ja isommille seurueille sekä etelässä pidempään asuville talvehtijoille edullisin ja kätevin majoitusvaihtoehto on hotellin sijaan asunnon vuokraus.

Liikkuminen

Torreviejassa on helppoa liikkua jalkaisin eikä pienessä kaupungissa tarvitse käyttää julkisia kulkuvälineitä. Lähikaupunkeihin on hyvät bussiyhteydet ja lyhyille matkoille voi myös vuokrata polkupyörän tai mopon. Vuokraamalla auton voi tehdä päiväretkiä lähiseuduille.

Aktiviteetit

Torrevieja tarjoaa aktiiviseen vapaa-aikaan runsaasti vaihtoehtoja. Kaupungissa voi harrastaa mm. sukeltamista, ratsastusta sekä erilaisia palloilulajeja. Golfaajille alueelta löytyy useampia ympärivuotisia golfkenttiä.

Rannalla löhöilyn vastapainoksi voi lähteä kävelylle tai pyöräretkelle Torreviejan aallonmurtajalle, joka tarjoaa puolentoistakilometrin mittaisen kävelytien upeilla maisemilla. Lomapäiviä voi viettää piknikillä ja potkuveneillen kaupungin puistossa. Vaihtelua rantapäiviin saa myös siirtymällä jollekin toiselle kaupungin edustalla sijaitsevista rannoista.

Suolajärvien läheisyydessä sijaitseva luonnonpuisto tarjoaa paljon reittejä pyöräilyyn ja patikointiin. Suolajärviltä voi myös bongata flamingoja ja nauttia jalkoja virkistävästä suolakylvystä.

Lapsiperheelle Torrevieja tarjoaa ranta-aktiviteettien lisäksi useita leikkipuistoja, vesipuiston, tivolin sekä mikroautoilua ja keilausta. Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsee useampi eläinpuisto (Terra Natura ja RioSafari) sekä iso huvipuisto Terra Mitica.

Torrevieja on kuuluisa myös värikkäistä juhlistaan: helmikuussa juhlitaan karnevaaleja, pääsiäisenä järjestetään kulkueita ja toukokuussa feriat houkuttelevat kaduille juhlimaan. Festivaalien lisäksi myös tivoli, diskot ja erilaiset konsertit tarjoavat illanviettotapoja lomalaisille. Torreviejassa järjestetään vuosittain myös monia mielenkiintoisia ruoka-alan tapahtumia.

Nähtävyydet

Torrevieja on saanut nimensä Costa Blancan rannikolla sijainneen vahtitornin mukaan ja kaupungin nimi tarkoittaakin kirjaimellisesti vanhaa tornia. Torreviejan parhaat näkymät aukeavat kaupungin maamerkin Torre del Moron luota.

Torreviejan kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Espanjan suurimmat Las Salinas -suolajärvet sekä niiden läheisyydessä sijaitseva luonnonpuisto. Näkemisenarvoinen Torrevieja-laguuni on väriltään vaaleanpunainen!

Turismin ja kalastuksen ohella suolateollisuus on yksi Torreviejan merkittävimmistä elinkeinoista. Torreviejan suolavuoret häämöttävät kaupungin laidalla ja yksi alueen nähtävyyksistä on aiheelle omistettu meren ja suolan museo Museo del Mar y Sal.

Kulttuurin ystävälle kaupungista löytyy myös Pääsiäismuseo (Museo de Semana Santa) sekä 1844 rakennettu neoklassinen kirkko La Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepcion.

Historiallisia kohteita Torreviejan keskustassa on vähän, sillä kaupunkiin syntyi asutusta vasta 1700-luvun loppupuolella ja kaupunki tuhoutui lähes kokonaan maan tasalle vuonna 1829. Kaupungista on kuitenkin helppo tehdä päiväretkiä esimerkiksi Alicanteen, Cartagenaan tai Murciaan, joista löytyy enemmän arkkitehtuuria ja historiallisia kohteita.

Ostokset

Torrevieja tarjoaa hyviä shoppailumahdollisuuksia: kaupungista löytyy paljon mielenkiintoisia pikkukauppoja, suosittuja merkkiliikkeitä sekä moderni ostoskeskus Habeneras. Koko Alicanten suurin ostoskeskus Zenia Boulevard sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä kaupungista.

Perinteisestä toritunnelmasta pääsee nauttimaan joka perjantai järjestettävillä Espanjan suurimmilla markkinoilla. Lisäksi kauppahalli on avoinna joka päivä ja sieltä voi ostaa mm. tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja kalaa.

Kaupungissa voi ostaa suomalaisia elintarvikkeita ja useita palveluita on saatavilla suomen kielellä, esimerkiksi lääkärin, farmaseutin tai asunnonvälittäjän palveluita voi saada suomeksi. Pankkiautomaatilla asiointi onnistuu kätevästi suomen kielellä ja alueella ilmestyy myös suomenkielisiä julkaisuja, kuten Uusi Costa Blanca -aikakauslehti.

Matkustaminen

Omatoimimatkaajan on helppo lentää Alicanten lentokentälle, joka sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Torreviejasta. Helsingistä suoria lentoja Alicanteen järjestää esimerkiksi Norwegian ja edestakaiset lennot maksavat edullisimmillaan vain noin 150 euroa.

Lue lisää vuokra-asumisesta Torreviejassa.

Osta asunto Espanjasta

Kumppanimme Remeca Invest välittää yli 15 vuoden ammattitaidolla asunnot Costa Blancan alueella.